середу, 15 листопада 2017 р.

                   Мова - життя духовного основа
«Найбільше і найдорожче добро в кожного  народу-це  його мова,  ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ  складає і своє давнє життя, і  свої сподіванки, розум, досвід, почування.»
                                                                                                     Панас Мирний
9 листопада  наша країна  відзначає  надзвичайно  важливе  для нас свято — День української писемності та мови.  Це свято було встановлено указом президента України в 1997 році і відзначається  щороку  на честь українського літописця  Нестора - послідовника  творців слов’янської писемності  Кирила  та Мефодія.
  Мова –найбільший скарб  будь-якого  народу.  Досвід  людства  упродовж  тисячоліть  переконливо  доводить,  що занепад  мови -  це зникнення нації.  Рідна мова – це мова, що першою  засвоюється  дитиною  і  залишається зрозумілою  на все життя.  Рідною прийнято  вважати мову нації,  мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми  поколіннями,  їхніми духовними надбаннями.  З метою виховання  любові до рідної мови,  рідного краю, його традицій,  почуття поваги до всього свого, українського,  бажання розмовляти рідною мовою  було проведено свято мови   «Рідна мова  чиста як роса»














Немає коментарів:

Дописати коментар