середу, 12 липня 2017 р.

                                 Цей дивний  шоколад
11 липня — свято всіх ласунів — Всесвітній день шоколаду. Це свято вигадали французи ще в 1995 році, а зараз їх ініціативу щодо святкування Всесвітнього дня шоколаду підтримують любителі цих ласощів у багатьох країнах світу. За оцінками вчених, такий продукт, як шоколад, досить корисний для організму людини.     Здавна відомо, що ця «їжа богів» — так називали шоколад ацтеки — є найсильнішим антидепресантом. Отже, Всесвітній день шоколаду — це ще й день позитиву, веселощів і солодкого життя. Вже стало традицією проведення в нашій бібліотеці  солодких зустрічей  присвячених солоденькому і смачненькому  шоколаду.  Бібліотекар  розповіла дітям про історію виникнення шоколаду,  та про  його чудодійні властивості,


  та порекомендувала деякі книги для «солодкого»  читання. Це:  Роальд Дал   «Чарлі і шоколадна фабрика»,     Надійка Гербіш « Теплі історії до шоколаду»,  Дж. Гарріс» Шоколад» ,  Дельфіна Перре  «Я вовк і шоколадки»,   Гебріель Зевін  «Шоколадна принцеса», Жан Філіпп  Арру-Віньо  «Шоколадні канікули».  Свято продовжилось іграми,  конкурсами,   загадками   присвяченими   шоколаду.   Діти дружньо обговорювали  книги в яких згадується шоколад, та читали свої  твори присвячені   шоколадним смаколикам.   


На завершення свята всі пригостились   солодкими   ласощами виготовленими  власноруч,  та представленими  на виставці  «Цей дивний шоколад». 

  



Немає коментарів:

Дописати коментар