вівторок, 22 листопада 2016 р.

        21 листопада - День Гідності та Свободи
21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року.  Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. До цієї  події  в бібліотеці представлена фото-виставка  «День, що змінив нашу країну».  

Разом  з будинком культури та школою  було організовано та проведено тематичний вечір «Свіча пам’яті»
Ведучі   ніби  повернули  всіх присутніх на заході до тих  новоісторичних  трагічних подій, які розпочалися в листопаді 2013 року.    
 Читалися   поезії Ольги Стасюк « Перший сніг на майдані», «19 січня 2014 року»,  «Небесна сотня» та інші.
  Було  продемонстровано уривки з фільму «Євромайдан» . Учасники заходу та всі присутні  вшанували  світлу пам’ять хвилиною  мовчання  Героїв Майдану та воїнів, які загинули  за свободу і  цілісність нашої держави.
 На завершення  заходу прозвучала пісня «Ангели Майдану» у виконанні  Віталія Верещагіна.



Немає коментарів:

Дописати коментар