середу, 13 липня 2016 р.

                   «Задоволення з присмаком шоколаду»
 Щодня мільйони дітей в усьому світі  просять   шоколаду. Адже шоколад такий солоденький і смачний А якщо там ще горішки чи родзинки!..Хіба можна відмовитись від нього.
Є таке свято, коли, як кажуть, можна з'їсти море шоколаду і при цьому не набрати зайвих калорій. Що-ж це за день?
 Це найсмачніше і  пресолодке свято - Всесвітній День Шоколаду . Відзначається він щорічно 11 липня. Свято зовсім ще молоде.  Вперше День Шоколаду був придуманий в 1995 році французами - великими любителями шоколаду. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції. У результаті сьогодні Всесвітній День Шоколаду святкується в багатьох країнах світу.
В Україні цей день також яскраво святкують
 В бібліотеці до такого чудового свята відбулись солодкі зустрічі «Задоволення з присмаком шоколаду»
 Ведучі розповіли дітям про історію виникнення шоколаду,  та про  його чудодійні властивості. Шоколад часто зустрічається в художній літературі.
Завідуюча  бібліотекою Осаволюк А.В.  порекомендувала  всім присутнім  книги для «солодкого»  читання:  Роальд  Дал «Чарлі і шоколадна фабрика», Надійка Гербіш « Теплі історії до шоколаду», Дж. Гарріс "Шоколад" Дельфіна Перре «Я вовк і шоколадки», Гебріель Зевін  «Шоколадна принцеса» Жан Філіпп  Арру-Віньо «Шоколадні канікули».  
Свято продовжилось іграми,  конкурсами,  вікторинами,  присвяченими   шоколаду.    За допомогою журналу «Пізнайко» було  виготовлено  шоколаду черепаху "Чоко"




  На завершення свята всі пригостились   солодкими   ласощами  які були представлені на виставці «Шоколадна   симфонія»,  

   та чашкою  гарячого шоколаду,   який  приготовлений за рецептом   журналу  «Колобочок»

              Гарячий шоколад від  Колобочка
Складники:
-Гарний настрій
-1 літр молока
200г шоколаду
2-3 ст ложки картопляного крохмалю
Крохмаль розведи в одній склянці молока. Решту молока вилий в каструлю, додай шоколад  і нагрівай на середньому вогні, доти,доки шоколад не розчиниться. Потім додай молоко з крохмалем, добре перемішай і нагрівай, поки маса не почне гуснути. Зніми з вогню-напій готовий. Смачного…


Літо триває. Ми запрошуємо всіх небайдужих до книги в нашу бібліотеку, адже тут можна зустріти не лише друзів , цікавих співрозмовників, а й розважитись



Немає коментарів:

Дописати коментар