пʼятницю, 19 червня 2015 р.

Літні канікули – це гаряча пора для бібліотекарів, коли дітей не тільки обслуговують книгою, а й організовують для них цікаве і змістовне дозвілля.
Славна історія села  Бохоники  зафіксована у назвах  вулиць.  Кожна з них має свою історію пов’язану з героїчним минулим нашого народу.
19 червня  була   організована  круїз-мандрівка «Вулиці нашого села розповідають» , по вулиці, яка носить імя  Віктора Баженова.                             


       З  розповіді бібліотекаря діти  дізнались, що це  був високоосвідчений спеціаліст, прекрасна людина, чесна порядна, працелюбна  Ще багато добрих справ він міг би зробити але 22 червня 1941 року перекреслило всі його мрії і задуми. Віктор Миколайович стає членом підпільної організації міста Вінниці яку очолив І. Бевз. Підпільники поширювали листівки, здійснювали диверсії в тилу ворога. Але хтось з фашистських прихвостнів видав організацію. Баженова разом з іншими товаришами було заарештовано. 5.05 1942 року він загинув в застінках гестапо.

       У 1974 році світла память про цю прекрасну людину, патріота була увіковічнена в назві вулиці, на якій він колись проживав.І сьогодні на цій вулиці жили і живуть чудові люди, які своєю самовідданою працею прославляли і прославляють наше село. Серед них помешкання Кавалера ордена Трудового Червоного Прапора  Табачнюк Т. С.   Кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеня Коваль Г. М.
     Народної  майстрині вишивальниці  Яропуд К. М.  Ветерана ВВ  війни, кавалера  ордена Б.Хмельницького  Савчука О. А.


     На  завершення  учасники  круїз-мандрівки поласували смачними бутербродами.




Немає коментарів:

Дописати коментар